Primaria Craiova

Bucuresti, 20/11/2013

Catre Primaria Municipiului Craiova

 

Stimata Doamna Primar,
Ca parte a implementarii Programului Societatii Dezvoltate de integrare a Proiectului e-Romania in e-Europa va atasez cateva proiecte pe care le-am discutat la intalnirea avuta in vederea unei posibile implementari a lor pentru optimizarea si eficientizarea actului administrativ local si guvernamental cat si pentru dezvoltarea proiectelor de mare anvergura pe care le aveti in plan.

 

Proiectele noatre rezolva “cautarile din programele europene Monnet” lansate in 2009 si fara o rezolvare pana in acest moment.

Proiectul pribncipal al CE este bazat pe COLECTAREA DE TAXE SI IMPOZITE” DA LA CETATENII COMUNITARI, de dezvoltare si integrare a platilor electronice la toate nivelele societatii.

In acest sens am identificat nevoia unui numar de 4 conturi necesare fiecarui cetatean sau entitate economica pentru rezolvarea acestor nevoi. Aceste conturi fiind atasate urmatoarelor solutii:

–         Contul de taxe

–         Contul de amenzi

–         Contul de support social

–         Contul de  plati P2P, P2B, P2G

 

In vederea realizarii unei solutii “REALE si DE SUCCES” este mandatara dezvoltarea si integrarea unei platforme financiare care sa poata administra in timp real 100.000.000 de conturi cu costuri minime de transfer de fonduri ( Solutia noastra ARE COSTURI ZERO).

 

Platforma de tranzactii electronice cu caracteristica principal de tranzactii electronice sigure si garantate “ebsg” – electronic business secured and guaranteed,  pe care o propunem si care este functionala si la “turn key” in vederea integrarii ei cu o banca romaneasca de stat ( propunerea nostra fiind  pentru CEC Bank SA).
In calitate de consultant financiar international si specialist in ‘cash flow startegies’, tranzactii electronice, e-banking, carduri, proiectarea si managementul proiectelor europene si un cunoscator al realitatilor romanesti consider ca proiectele urmatoare sunt de natura sa schimbe perspectiva economiei romanesti in urmatorii ani:

 

Proiectul “e-Romania” de dezvoltare si integrare a solutiei de “e-government”

 

Colectarea taxelor in timp UTIL si real de catre administatiile  locale , guvernamentale si plata catre populatie a obligatiilor statului

  • Proiectul cardului electronic de identitate cu contul de taxe atasat STAS

Scopul principal al proiectului este de a permite “incasarea LA TIMP a taxelor locale” pentru ca primariile sa poata avea la dispozitia lor resursele financiare pentru proiectele curente.

Acest proiect va putea duce la posibilitatea angajarii la nivel national intr-un an a peste 50,000 de tineri absolventi de liceu sau facultate sau la o reconversie de personal din structura administrativa  in vederea dezvoltarii unui nou tip de “agent pentru plati si colectarea de taxe” pentru autoritatile locale de la cetateni atat in mediul rural cat si la orase.
-dezvoltarea noului tip de cetatea roman-european
-integrarea principiilor europene in toate activitatile administrative, economice si cetatenesti
-suportul firmelor si intreprinzatorilor romanesti in vederea dezvoltarii continue si a atragerii de fonduri europene prin dezvoltarea Proiectului “Bursei de Investitii”cat si a unui Fond real de co-finantare pentru proiectele europene.
Acest proiect va permite dezvoltarea , deseminarea si multiplicarea si a altor proiecte cat si pentru atrageri de fonduri de la Uniunea Europeana si de crearea de locuri de munca care ar reduce si putea “re-califica” cateva categorii de personal disponibilizat care nu isi gaseste in realitate o noua “identitate”.

Proiectul va putea atrage 2 miliarde de euroin primii 2 ani – NOTA: toate statele europene au cerut extinderea implementarii acestui priect pentru ca nu au o platforma care sa administreze 1.000.000.000 de conturi in timp real ( nevoia pentru Europa in acest moment) si care sa nu mai fie la “mana Asociatiei” si sa mai plateasca costurile aberante ale lui VISA si MasterCard. Startegia europeana si visul tarilor comunitare este sa poata detine o platforma integrata mondial si care sa  aiba costuri Zero de transfer intre conturi!

 

Dupa integrarea cu CEC Bank SA o sub-licentiere ulterioara a solutie noastre ar acoperi costurile initiale de implementare ale CEC Bank SA.
Proiectul de distributie directa nationala prin sistemul retelei sindicale de pachete familiale lunare de produse personale si de baza- programul STA –proiect de 2 miliarde euro pentru urmatorii 4 ani si care ar da “de lucru” sindicatelor cat si personalului disponibilizat. Acestia ar putea beneficia de produse alimentare de baza ( ulei, zahar, faina, malai, cafea , etc.)  la preturi sub preturile de en-gross cat si de asigurarea de produse personale ( pasta de dinti, detergent, produse de casa, etc.) in vederea crestarii standardului de viata al romanilor care la acest moment este la cel mai mic nivel din Comunitatea Europeana.

.
Proiectul Casa Rromana –de integrare si dezvoltarea a comunitatii rrome – proiect de 200 milioane de euro la nivel national cu extindere Europeana in vederea urmaririi si supravegherii ”norului migrational” al populatiilor nomade in Europa. Solutia ar duce la o integrare reala a comunitatilor migratoare in spatiu European cat si asiguraeraea de conditii de viata si munca in zonele prin care acestea trec sau doresc sa se stabileasca temporar.rezolvarea oricarei “probleme” incepe cu intelegerea ei si a conditiilor care o genereaza”. A ajuta la integrarea reala a comunitatilor de rromi in Europa si a reducerii gradului de stigmatizare se poate face numai prin asigurarea conditiilor minime de viata civilizata , accesului copiilor la formele de invatamant pe care le au de urmat , cat si incurajarea integrarii acestor comunitati printr-un support real logistic si institutional la nivel European.
Proiectul Cybermentor – Proiect de management si dezvoltarae a sistemului national de invatamant lansat inca din anul  2000 – proiect care ar putea atrage surse de finantare de peste 1 miliard de euro – un program de care sistemul national de invatamant are nevoie mai mult decat oricand.

Toate “experimentele “ facute in sistemul nostru de invatamant au dus la o “incultura generalizata “ cat si la o distrugere a credibilitatii si a interesului in dezvoltarea invatamantului de la noi. Invatamant care inca exceleaza la nivel international , sporadic, si care a fost printre primele din Europa si din lume a ajuns de rasul lumii. Acest proiect ar permite dezvoltarea noului tip de Tanar al Societatii Dezvoltate Romanesti la nivelul si standardele europene care ne va face mandrii in viitor si ne va oferii baza unei noi etape in dezvoltarea Romaniei.
-Proiectul creditului personal de tip punctaj –proiect “ de bonitare personala – in USA 840 de puncta este nivelul de credit maxim – in Romania il vom putea dezvolta pe o scala de pana la 1000 de puncte – care va duce la relansarea creditului personal si a economiei de tip investional al noilor familii de tineri – program de atragerea a cel putin de 1 miliard de euro in primii trei ani de la lansare.

Lansarea acestui proiect va sta la baza re-lansarii creditului de consum si investitional prin “aducerea” proiectului “prima casa acolo unde l-am initiat in anul 2000” la “O casa noua pentru fiecare familie noua “
-Proiectul de Bonitare a fiecarei companii romanesti– pentru eliminarea ‘tepelor’ la emiterea de file de cec si bilete la ordin – toate firmele noi vor primii la infiintare  un site propriu dezvoltat de noi impreuna cu RC si CCIR si care vor primii – un conta de trazactii electronice – de tip “merchant account” si card de taxe pentru plata TVA la emitere de facturi… – proiect de 2.5 miliarde euro. Directia de “rezolvare“ a multor probleme din administratia noastra sta in controlul “cash-ului” si nu in “cautarea de solutii”  de eliminare a “economiei gri”. Acceptarea acestui lucru si neluarea de masuri reale se incadreaza la “Favorizarea infractorului” de catre administratia de stat. Acesta “cautare” a dus la “daramarea intregii nostre economii” si inca “nu s-a gasit nici o solutie” in afara de cele de tip “prinde orbul si scoate-I ochiul” : ce imi dai ca sa iti dau, cum iti dau ca sa nu te prind, cand si cum ne intalnim ca sa mai “furam putin”. A venit timpul ca administratiile actuale sa “ colecteze” de la “baietii destepti” si sa foloseasca resursele la maxim pentru comunitate.

 

SOLUTIE: Prin “impunerea limitei maxime admise a emiterii de facturi pana la nivelul a 80% din capitalul social va elimina “tepele” si “biletele la ordin fara acoperire. Toata “legislatia” fiscal de pana acum cat si in majoritatea ei cea penala este parca “facuta” pentru favorizarea infractorului de tip fiscal si penal!
-Dezvoltarea unei banci de tip “e-bank” pentru afaceri care poate sa ofere prin sistemul nostru pentru actiuni in valoare de 1000 de euro un serviciu gratuit pentru 10 ani! – proiect de 1 miliard de euro !! prin atragerea in primul an a cel putin 250,000 de firme din sistem cat si peste 100,000 de PFA-uri.

 

Proiectul va avea si “contul de co-finantare” pentru proiectele europene fara de care – atragerea de fonduri de catre firmele mici di mijlocii in aceasta perioada este nula !!

 

Nota: Acest proiect va lansa si “programul de finantare de tip “European Business Secured and Guaranteed “ pentru finantarea printr-o bursa de investitii a proiectelor “aprobate “ pentru finantare dar care nu au fonduri pentru lansarea lor.

 

Toate aceste sume pot fi atrase din fonduri europene prin dezvoltarea acestor proiecte in parteneriat cu statul si grupurile tinta interesate.

Va asigur de intreaga mea consideratie si de suportul echipei mele de specialisti.
O prezentare detaliata a proiectelor o pot face la cerere.

Cu stima,
Florin Suciu

Presedinte,

Transactional Systems SRL